Wow Tak Kalah Cantiknya! 6 Artis Wanita Malaysia Seiras Dengan Artis Korea

Posted on

Di Malaysia pasti ramai yang mengidam-idamkan mempunyai kulit wajah seperti pelakon-pelakon dari Korea yang licin dan mulus. Jangan asyik melihat mereka sahaja sebabnya di negara pun apa kurangnya artis yang secantik mereka ini!

Apa kata jom lihat beberapa artis wanita dari Malaysia yang mempunyai iras wajah yang serupa dengan artis-artis di Korea.

1. Nora Danish & Song Ji Hyo

Nora Danish seringkali dikatakan ‘Song Ji Hyo Malaysia’ kerana wajahnya yang kelihatan serupa dengan bintang Running Man tersebut. Kedua-duanya sama comel dan mempunyai raut wajah yang lebih kurang sama. Namun itu semua yang digembar-gemburkan oleh orang Malaysia, apa pula pandangan orang Korea apabila melihat gambar Nora Danish? Anda pula rasa bagaimana?

2. Song Hye Kyeo & Siti Nurhaliza

Bila keduanya tersenyum, memang betul-betul sama wajah mereka. Walaupun Siti Nurhaliza bertudung, iras wajahnya dengan Song Hye Kyeo tetap mempunyai persamaan. Song Hye Kyeo hebat dalam bidang lakonan manakala Siti Nurhaliza dalam bidang nyanyian dipukul rata. Hebat kan mereka berdua?

3. Kim So Hyun & Liyana Jasmay

Keduanya nampak comel kan? Sekali pandang keduanya umpama masih bersekolah lagi. Rambut yang panjang dan susuk tubuh yang genit mungkin sahaja antara perkara yang membuatkan mereka berdua ini mempunyai iras yang sama. Walaupun keduanya nampak masih muda, mereka tetap matang dalam lakonan yang mereka tampilkan tak kira dalam drama mahupun filem.

4. Kim Go-Eun & Janna Nick

Persamaan yang ketara antara kedua artis ini ialah senyuman dan style rambut yang agak sama. Keduanya adalah pelaon yang masih lagi baru dalam industri dan sedang menempa nama. Gaya-gaya ala-ala kelelakian berambut pendek yang hip tentu sahaja menarik minat ramai jejaka diluar sana sehingga gila bayang bila melihat keduanya keluar dalam siri-siri drama ataupun filem.

5. Go Ara & Leez AF

Sama cantik dan sama manisnya. Struktur muka dan wajah yang serupa mungkin ramai yang tersilap meneka antara mereka berdua ini. Kedua-duanya juga pelakon berbakat yang pandai membuat pelbagai mimik muka comel dengan bersahaja. Bila menangis, kita pun tumpang sedih. Kan?? Drama terbaru Go Ara adalah Hwarang. Leez AF kini manis bertudung.

6. Choi Ji Woo & Erra Fazira

Tidak dinafikan wajah kedua artis ini mempunyai persamaan. Mungkin dari bentuk muka mereka sama. Masing-masing merupakan pelakon drama, filem dan juga menjadi duta pelbagai produk.

Choi Ji Woo terkenal di Asia dengan drama Winter Sonata manakala Erra kekal di ingatan peminat sehingga kini dengan filem Sembilu dan banyak lagi.

Tentu anda rasa ada lagi artis-artis negara kita yang muka iras-iras dengan artis dari Korea. Jadi apa kata anda?

sumber : CARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.