“YB kata tak bahaya, Anak aku bertarung ny4wa macam parkins0n..”

Posted on

Berikutan pencemaran sisa bahan kimia berbahaya di sekitar Pasir Gudang, Johor sejak Ahad lalu, ramai ibu bapa berkongsi kebimbangan terhadap anak mereka yang terhidu gas beracun berkenaan.

Lebih-lebih lagi apabila anak mereka menjadi mangsa keadaan dan terpaksa dikejarkan ke hospital untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Seorang pengguna laman sosial Facebook iaitu Suzana Suarno memuat naik sebuah posting meluahkan kekecewaan terhadap Menteri Besar Johor, Datuk Osman Sapian apabila anaknya, Ahmad Nabil menjadi salah seorang mangsa insiden berkenaan.

YB kata tak bahaya?

“Bukan anak YB yang sesak nafas menggigil2 depan mata YB. Bertarung nyawa macam parkinson yang kronik melawan Metana tu. Saya amat berharap saya mempunyai MB yang bijak!,” tulisnya.

Melihat ke ruangan komen, rata-rata turut mengecam tindakan Osman itu yang didakwa tidak layak untuk memegang jawatan sebagai Menteri Besar di negeri terbabit.

Singkirkan! Tak layak jadi YB

Nyawa dipertaruhkan, kena buat laporan polis!

Apa la nasib dapat MB macam ni…

Walau bagaimanapun, keadaan anaknya kini kembali pulih seperti biasa setelah ditahan dalam wad untuk pemeriksaan lanjut namun masih dalam pemantauan doktor.

Sumber : Facebook Suzana Suarno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.