Aaisyah Sembuh Demam, Che Ta Bawa Bercuti Ke Jepun

Posted on

Ramai sedia maklum tentang keadaan yang menimpa anak Rozita Che Wan, Aaisyah Dhia Rana yang dimasukkan ke hospital beberapa hari lalu kepada jangkitan kuman dan demam.

Pelakon yang mesra dengan panggilan Che Ta itu memaklumkan yang anaknya itu semakin sembuh dan boleh keluar dari hospital tidak lama lagi.

“Dia terkena jangkitan itu mungkin sewaktu di sekolah, memandangkan dalam waktu sama ada beberapa pelajar turut deman dan tidak sihat. Faktor cuaca juga menjadi penyebab, sebab kebelakangan ini hujan dan sejuk, jadi budak-budak mungkin tidak tahan dan mengakibatkan mereka mudah dijangkiti virus,” ujarnya.

Che Ta juga menambah yang rancangan untuk menyambut ulangtahun kelahiran Aaisyah Dhia Rana pada 1 November ini sudah berubah. Beliau mahu membawa satu keluarga untuk bercuti ke Jepun.

“Disebabkan Aaisyah baru saja sihat jadi kami merancang untuk mengadakan sambutan hari lahir secara kecil-kecilan saja. Kami sekeluarga akan bercuti ke Jepun pada tarikh itu dan menyambut ulang tahun hari lahir Aaisyah di sana,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.