Allahu..“Memelukmu Lewat Doa Malam Ini…” Ifan Seventeen Ziarah Kubur Rindukan Isteri

Posted on

Umum kenali artis Indonesia, Vokalis kumpulan popular Seventeen, Ifan akui telah merindui isterinya, Dylan Sahara yang meningg4l dunia akibat terkorban dalam benc4na Tsunami pada 22 Disember lalu. Sayu rasanya bagi mereka yang pernah mengetahui kisah mereka.

Kerinduuan itu diluahkannya dengan melawat pusara Dylan serta mendoakan yang terbaik buat isterinya. “Memelukmu lewat doa malam ini, berkeluh kesah seperti yang biasa aku lakukan. Rindu,” tulisnya.

Ifan berkongsi luahan hatinya itu di akaun Instagram miliknya. Menerusi entri tersebut, Ifan turut berkongsi fotonya ketika berada di pus4ra isterinya. Rata-rata peminatnya mendaoakan agar Ifan terus kuat untuk menempuhi dugaan tersebut.

Mengimbas ketika kejadian, Dylan berada di belakang pentas tempat Seventeen mengadakan persembahan untuk satu undangan acara himpunan sebuah syarikat elektrik Indonesia yang dihadiri 260 orang sebelum Tusnami membadai.

Ifan, satu-satunya anggota kumpulan itu yang terselamat selepas dua pemain gitarnya, Herman Sikumbang dan Muhammad Awal Purbani serta pemain dram, Andi disahkan terk0rban. Sumber gempak

Tahun lalu, bencana tsun4mi di Indonesia telah menggemparkan dunia. Apatah lagi korb4n yang terlibat juga adalah selebriti Indonesia. Ini Kisah mereka. Kisah Percintaan Ifan Seventeen & Isteri Yang Penuh Keh4ruan

Benc4na tsun4mi yang melanda Selat Sunda pada 22 Disember lalu, mengejutkan semua orang. Benc4na alam ini menimpa ramai korb4n, salah satunya adalah pasangan Ifan Seventeen dan Dylan Sahara.

Walaupun Ifan terselamat, namun tidak nasib Dylan. Sebagai suami, bagaimanakah hati Ifan terus membayangkan untuk wanita yang dicintainya? Ini benar-benar menyentuh dan penuh emosi, inilah kisah cinta Ifan Seventeen dan isterinya.

#1. Hubungan cinta mereka telah berlangsung cukup lama, mereka melangsungkan majlis perkahwinan pada bulan November 2017. Dylan pernah berkongsi dalam akaun media sosi4lnya, hubungannya dengan Ifan telah ditenun selama tujuh tahun. Pastinya bukan tempoh yang singkat. Ramai cabaran yang berlaku, termasuk Ifan yang pernah berkahwin dan mempunyai anak. Tetapi Dylan masih menerima masa lalu Ifan.

#2. Setiap kali hari jadi isterinya, Ifan tidak pernah ragu untuk memberikan kejutan, ucapan, dan iringan doa. Setiap tahun, Ifan tidak pernah terlepas memberi ucapan tahniah kepada Dylan ketika hari jadi. Bukan sahaja kata-kata, kejutan dalam bentuk hadiah dan kek hari jadi juga diberikan. Setiap saat sentiasa dikongsi di laman media sosi4l untuk menunjukkan betapa sayangnya dia kepada isteri.

#3. Pada setiap kesempatan, kedua-duanya selalu kelihatan bersama. Beberapa kali, dapat dilihat mereka berdua menikmati percutian di beberapa buah negara. Di luar kehidupannya yang sibuk sebagai selebriti, Ifan dan Dylan selalu kelihatan bersama. Mereka sering bercuti di luar negara dan mengambil gambar secara estetik. Selain keintiman, kedua-duanya mempunyai gaya sama. Percutian terakhir mereka berlabuh di Santorini, Greece.

#4. Walaupun kedua-duanya hidup dalam dunia hiburan yang penuh berkilauan, kedua-duanya tidak lupa untuk beribadah. Biasanya, kehidupan seseorang artis adalah sinonim dengan kilauan dan hidup senang. Tetapi, tidak semestinya untuk Ifan dan Dylan. Kedua-duanya mengerjakan umrah bersama. Malah Ifan selalu mengingatkan isterinya untuk rajin beribadah pada salah satu fotonya di Instagram.

#5. Hari sebelum hari ulang tahunnya, Dylan dipisahkan kerana tsun4mi Selat Sunda. Doa suami tidak pernah terhenti sehingga isterinya segera ditemui. Perkara pertama yang dilakukan Ifan selepas selamat adalah membuat video meminta doa untuk keselamatan isteri, keluarga dan rakan-rakannya. Dia terus-menerus berdoa agar isterinya ditemukan semula. Hatinya tidak tenang sebelum bertemu dengan isterinya yang sentiasa setia untuk menemaninya.

Apa kata anda? Dah Baca jangan lupa komen dan share ya.Terima Kasih

Jom like page kami juga

Sumber:Cokelat Putih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.