Awalnya Driver Grab brkeras hnya ada seorg penumpang dlam keretanya , namun saat lihat foto selfie , terus dia tergamam

Posted on

Apabila seorang diri menunggang sebuah kereta Grab sahaja, amat takut bertemu dengan pergol, atau pemandu yang tidak berniat baik! Walau bagaimanapun, selain perkara tersebut yang menakutkan, semua orang juga takut menemui beberapa “penumpang tambahan” yang tidak tahu muncul dari mana!

Terdahulu, seorang lelaki dari Filipina, Sam Andrew Lee, menulis di dalam facebook, memberitahu tentang pengalamannya bertemu “hantu” ketika dia naik Grab. Pada jam 12 tengah malam, dia memanggil kereta Grab dan mahu pergi ke Oasis di Quezon City dari Batasan Hills.

Ketika dia naik kereta, dia menemui penumpang lain di kerusi belakang. Lee merasakan tidak puas hati dan buat dakwaan kepada pemandu Grab kerana dia merasakan dia ditipu, dengan mengatakan bahawa dia memanggil GrabCar biasa bukannya GrabShare, dan tidak berpuas hati kerana ada penumpang lain.

Dengar Lee, pemandu itu berhenti dan memberitahunya bahawa tidak ada seorang pun di dalam kereta kecuali dia.

Lepas dengar cakap pemandu, Lee segera berpaling kepala dan lihat sekali lagi. Tanpa diduga, “penumpang” yang dia lihat tadi telah hilang! Apabila dia berfikir bahawa pengalaman jumpa hantu sebelum ini telah berakhir, tapi sekarang dia seolah-olah melihat “tamu yang tidak diundang” lagi!

Lee takut untuk menutup matanya dan memberitahu pemandu bahawa “penumpang” datang lagi, dan pemandu itu ternyata takut disebab menemui “penumpang” yang pelik yang asyik cakap jumpa hantu.

Untuk membuktikan bahawa dia benar-benar bertemu dengan hantu, Lee mengambil keberanian dan mengeluarkan telefon bimbit untuk selfie. Apa yang dia fikir dan rasa memang betul, ada “bayangan” di belakangnya, dan pada masa dia selfie, “penumpang” tersebut juga melihat ke arah telefon bimbit Lee …

Lee menyerahkan gambar itu kepada pemandu Grab dan segera buat pemandu itu takut kepadanya! Kerana ketakutan, pemandu mencadangkan kepada Lee untuk membiarkan dia turun di rumah pemandu, dan kemudian membantu dia mencari kereta Grab lain untuk menghantarnya ke destinasinya.

Walau bagaimanapun, Lee menolak permintaan pemandu kerana dia merasakan bahawa kuasa “penumpang” semakin kuat dan lebih kuat, dan dia tidak dapat membantu tetapi berasa lebih gugup dan takut, dan dia tidak mahu bersama “dia”!

Akhirnya, Lee juga mengingatkan semua orang untuk berdoa sebelum keluar untuk mengelakkan pertemuan ini.

Posting tersebut dengan cepat dikosongkan oleh netizens, dan kini telah medapat pujian 11K dan telah dikongsi lebih daripada 20,600 kali! Selepas melihat wajah “penumpang” yang kelihatan jelas dalam telefon bimbit Lee, ramai orang merasakan perkara-perkara begitu pelik dan mengerikan! Pada masa yang sama, mereka juga sangat gembira bahawa Lee dalam keadaan yang baik dan selamat pada masa itu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.