Chacha Maembong Tampil Beri Penjelasan Tentang Emma Maembong Kahwin Senyap Senyap Dengan Abang Syed Saddiq

Posted on

Baru sahaja reda isu membabitkan pelakon Emma Maembong dan Syed Abdullah, terbaru kedua-dua mereka dikatakan sudah bernikah apabila terdapat akaun di laman Instagram yang dikenali sebagai @makcikpuaka dan @memespuaka mendedahkan mengenai status hubungan mereka. Terdahulu, kedua-dua mereka dikatakan sedang hangat bercinta apabila sering kali dilihat bersama .

Netizen Dedah Syed Abdullah Tunjuk Gambar Nikah
Menerusi laman Instagram nya, penguna itu telah memuat naik beberapa suntingan perbualan diantara netizen dimana isi kandungan perbualan tersebut mengatakan bahawa Emma dan Syed sudah bernikah.

Dedah akaun itu lagi,Syed telah menunjukkan gambar pernikahan mereka berdua kepada beberapa orang netizen. Pendedahan itu dibuat kononnya mereka berasa bersalah mendiamkan hal tersebut kerana melibatkan isu fitnah ke atas Emma dan Syed.

“Saya tidak perlu beritahu satu dunia berkenaan teguran ataupun perbincangan di antara keluarga. He is still my brother, saya akan sentiasa doakan untuk dia,”

Sehingga kini dakwaan berkaitan Emma dan Syed sudah bernikah tidak dapat dipastikan.

Chacha Maembong Tampil Beritahu Perkara Sebenar

PELAKON Chacha Maembong yang juga adik kepada Emma Maembong menafikan dakwaan kakaknya itu sudah berkahwin dengan lelaki bernama Syed Abdullah seperti yang tular di media sosial.

Chacha mengakui kecewa dengan tuduhan tidak berasas itu sekali gus membuatkan banyak pihak mempercayai cerita itu.

“Saya tidak mahu komen lebih lanjut sebab bukan membabitkan saya. Kalau saya komen lebih, bimbang ia boleh mengeruhkan keadaan.

“Jika melihat perkongsian individu itu, dia pun macam tak tahu kejadian itu betul atau tidak.

“Emma dan Syed memang tak pernah kahwin. Apa yang keluar itu tak betul. Sebagai adik saya pun sakit hati,” katanya.

Menurut Chacha, kakaknya sudah berdepan dengan banyak gosip dan ada baiknya dia mendiamkan diri.

Syed Saddiq Tegur Netizen
Dalam perkembangan lain, abang kepada Syed yang juga Menteri Belia & Sukan, Yang Berhormat Syed Saddiq turut dihujani pelbagai komen yang dikaitkan dengan abangnya di Instagram. Tegas Syed Saddiq, meskipun isu tersebut hangat diperkatakan Syed masih abangnya dan dia tidak perlu mendedahkan perkara melibatkan teguran atau perbincangan di antara keluarga kepada umum.

Sumber Artikel: HMETRO ONLINE & Hangat Dot Com

Kredit: KL Viral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.