Puteri UMNO rupanya Sherry Al hadad.

Posted on

Penyokong PH Desak TV3 Mohon Maaf, Gara-Gara Ungkapan “Malu Apa Bossku”

KUALA LUMPUR – Ungkapan “Malu Apa Bossku” yang diungkapkan pengacara Sherryl Al Hadad ketika siaran langsung Anugerah Juara Lagu Ke-33 (AJL33) malam tadi telah mengundang kebimbangan penyokong Pakatan Harapan (PH).

Menerusi status di laman Fcebook, penyokong PH yang dikenali sebagai Shamsul Omar meminta Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKM) bertindak tegas dengan mendesak TV3 membuat permohonan maaf secara terbuka susulan tindakan pengacara itu.

“Mohon pihak Kementerian Komunikasi dan Multimedia mendesak TV3 untuk membuat permohonan maaf secara terbuka kepada kerajaan Malaysia Baru dan rakyat Malaysia serta membuat cens0r bagi kenyataan “malu apa bossku” dan “salam 1malaysia” yang disebut ketika siaran langsung AJL33 baru tadi untuk siaran ulangan dan arkib,” katanya.

Menurut penyokong PH itu, tindakan tegas itu penting bagi mengekang pengaruh bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dari terus berkembang di kalangan rakyat Malaysia.

“Kita perlu lebih tegas dalam menangani pengaruh neg4tif yang dibawa bekas PM yang semakin melampau mempengaruhi rakyat menerusi med1a sos1al,” ujarnya lagi.

Gesaan Shamsul itu kemudian v1ral di med1a sos1al dan mengundang pelbagai kecaman net1zen yang menyifatkan penyokong PH semakin f0bia dengan aura dan pengaruh Najib.

Sebutan “Malu Apa Bossku” mula trending baru-baru ini selepas penularan v1deo pendek di Fcebook menampilkan seorang pemuda sedang merakam v1deo bersama Naj1b yang kemudiannya menyebut ‘boss kita’ dan disambut Najib dengan ungkapan ‘Malu Apa Bossku’.

Ungkapan itu kemudian menjadi ikutan net1zen dalam percakapan di med1a sos1al sehingga turut dicetak pada baju T dan pelekat.

Dalam perkembangan berkaitan, menerusi status di laman Fcebooknya malam tadi Najib turut membuat komen ringkas dan santai berkenaan AJL.

“Eh, tadi AJL sebut apa? Kita geng!,” katanya, merujuk kepada kenyataan Sherryl Al-Hadad yang menyebut ungkapan tersebut. – SuaraTV.

PENYOKONG PH BONGKAR SHERRY AL-HADAD

berang hastag Malu Ape Bossku bergema di AJL net1zen korek semula dan cari siapa sebenarnya Sherry Al-Hadad.

Anina Saadudin berharap TV 3 dan kerajaan PH jangan ambil tindakan b0doh

Saya harap industri hiburan dan penyiaran di Malaysia tidak di gari tangan nya oleh kuasa politik. Setiap individu rakyat Malaysia berhak untuk miliki pandangan politik masing-masing malah kita juga tidak boleh melihat semua perkara itu untuk di lihat dalam perspektif politik semata-mata.

Semalam contohnya, apabila pengacara majlis Sherry AlHadad menggunakan tagline #MaluApaBossku, itu adalah atas kapasitinya sebagai individu dan penggiat dunia penyiaran yang mana beliau juga bebas untuk memiliki pandangan peribadinya sendiri. Jangan diikat jiwa mana-mana individu
sumber:dailynews 24h

Walaubagaimanapun pujian tetap diberikan pada Sherry..“Memang power lah Sherry main drum” – Dikatakan penyelamat pembukaan yang hancur, aksi Sherry Al-Hadad curi tumpuan
Bertemakan galaksi, pertandingan berprestrij Anugerah Juara Lagu ke-33 telah membuka tirai tepat pada jam 9 malam ini.

Acara pembukaan didahului dengan persembahan oleh kumpulan Search, namun persembahan tersebut dianggap hambar oleh netizen, apabila tidak kelihatan gah

Walau bagaimanapun, kemunculan pengacara Sherry al-Hadad yang bermain drum, dan Aliff Satar menyanyikan lagu We Will Rock You nyata telah menghidupkan upacara pembukaan.

Pergh, terbaiklah Aliff Sherry!

Aksi pengacara AJL tersebut telah mendapat respons positif daripada peminat yang menyifatkan kemunculan Sherry dan Aliff sebagai penyelamat acara pembukaan Anugerah Juara Lagu.

Netizen juga turut memuji aura dan karisma Sherry dan Aliff Satar yang memberikan mood kepada penonton AJL.

Aliff dan Sherry penyelamat pembukaan hancur AJL!

Memang power lah Sherry main drum!

Bila Sherry berdrum!

Sumber : Twitter , IG , OMM , BH Online , TV3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.