Sayu.. kerajaan PH batalkan Skim Bantuan Makanan pada pelajar miskin

Posted on

Disaat rakyat Malaysia gembira dan senang hati akibat tumbangnya kerajaan BN memerintah sejak 60 tahun lalu kini hampir 60 peratus rakyat Malaysia mula menyesal dan ‘u-turn’ menyokong najib kembali

bayangkan hampir setiap peruntukkan dan kemudahan pada rakyat yang diberikan kerajaan terdahulu pada orang melayu kini apabila PH memerintah mereka dengan mudahnya mencantas peruntukkan tersebut dengan alasan kerajaan terdahulu curi duit rakyat

terbaru luahan daripada seorang ibu tunggal dimana anaknya terpaksa dibehentikan bantuan RTM sekolah dengan alasan tak logik

ANTARA KOMEN-KOMEN NETIZEN

netizen sedih dengan apa yang berlaku

Timbalan Menteri sibuk salur bantuan ke sekolah Cina, Maszlee sibuk dengan kasut hitam

SEKITAR Oktober 2018, Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching mengumumkan peruntukan untuk dua buah SJKC sebanyak RM23 juta.

SKJC Kay Sin diberi (RM13 juta) dan SJKC Permatang Tinggi (RM10 juta) bagi pembinaan bilik darjah dan blok baru.

Peruntukan dua buah SKJC tersebut dapat membantu 46 buah sekolah di luar bandar lengkapkan dan baik pulih kemudahan infrastruktur.

Semalam Teo Nie Ching sekali lagi mengumumkan peruntukan sebanyak RM12 juta akan diberi kepada SKJC Persendirian.Malah pada 11 Januari lalu, Menteri Kewangan, Lim Guan Eng menyerahkan cek RM2 juta kepada New Era University.

Semakin lama semakin seronok DAP membelanjakan wang negara kerana Lim Guan Eng menguasai MOF.Apakah Maszlee Maleek tidak malu melihat Timbalan Menteri Pendidikan lebih ke depan berbanding Menteri Pendidikan.

Menteri Pendidikan, Dr. Maszlee Malek hanya mampu buat pengumuman tukar kasut hitam, perkenal silibus belajar berenang, mahu kaji warna stokin.

Selain itu hanya mencari kesalahan kerajaan terdahulu seperti mendedahkan kehilangan susu untuk pelajar sekolah yang mana sebenarnya susu itu tidak hilang.

Saya perhatikan Timbalan Menteri Pendidikan begitu komited menjalankan tugas tapi hanya ke SJKC, SJKC persendirian.

Pendek kata peruntukan pendidikan kini dibelanjakan seperti duit bapa sendiri.Jika dahulu bab umum peruntukan biasanya dibuat oleh PM, TPM dan Menteri.

Sekarang Timbalan Menteri boleh umum pada bila-bila masa untuk serahkan peruntukan khas kepada mana-mana pihak.

Syabas Maszlee Maleek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.