Tak guna, Cetek je pun tu pun gagal nak cari – Akibat Tidak Tahan Dikecam Netizen, Ini Tindakan Mengejut Chuah

Posted on

Ahad lalu, kemal4ngan yang berlaku di Jambatan Pulau Pinang mendapat perhatian ramai apabila kereta dirempuh itu terjun4m ke dalam laut. Walau bagaimanapun, kereta itu telah berjaya ditemukan semalam kira-kira jam 4 petang.

Namun, dalam usaha menyelamatkan kereta itu, seorang lelaki telah memperlekeh usaha pasukan penyelamat. Lelaki yang dikenali sebagai Chuah Chun Howe itu memberi komen di dalam video live yang dirakam di lokasi kejadian.

Cetek pun gagal nak cari

Skuad penyelamat bomba kita tak guna, cetek je pun tu pun gagal nak cari, semua tido dan makan saja.

Komen itu menimbulkan kem4rahan netizen yang rata-ratanya menyifatkan dia seolah-olah tidak sensitif dengan kejadian yang berlaku itu.

Mereka turut menggesa Chun Howe meminta maaf dengan segera di atas ketelanjuran katanya itu.

Tidak tahan dikrit1k netizen, Chuah Chun Howe telah pergi ke Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Perak, Georgetown untuk membuat permohonan maaf pada jam 930 pagi tadi.

Saya amat kesal dengan percakapan melulu dengan percakapan melulu semalam mengenai ahli bomba malaysia. saya telah mengambil tanggungjawab untuk memohon maaf kepada pihak bomba Jalan Perak Penang dan telah mendapat ampunan daripada Tuan Ismail.

Saya berjanji tidak akan bercakap yg tidak baik lagi mengenai anggota beruniform Malaysia. Tuan Ismail sendiri menjelaskan banyak perkara mengenai kes ini dan juga kes kes lain, serta apa yang perlu dilalui oleh anggota bomba.

Saya harap orang tidak membuat komen negatif

Saya harap semua orang tidak akan buat comment negatif terhadap ahli beruniform  macam saya, jika tidak tahu apa yang dilalui oleh mereka. Sekali lagi saya ikhlas memohon maaf kepada semua warga beruniform di seluruh Malaysia.

Buat sementara waktu account saya telah di suspended-kan di sebabkan oleh reports yg di terima. Saya tidak bekerja di Exabytes sejak 5 tahun lalu.

Sumber : celotehsaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.